maandag 28 oktober 2013

Bezoek aan General Lee en gezellig rondjes rijden.

Zaterdag 26 oktober Charleston, wv - Kentucky, va

Voor de zekerheid maar een tabletje tegen de wagenziekte ingenomen maar was dus niet echt nodig, de bergen vielen mee. In kentucky zijn we gestopt bij de kapel waar Generaal Robert E. Lee begraven ligt met zijn  hele familie. Vroeger woonde de famile in Arlington huis (gaan we morgen naartoe) maar na de burgeroorlog werd hij directeur van de universiteit hier. Het is een mooi klein kapelletje waar ze een stuk aan hebben gebouwd, hier staat een marmeren beeld, of liever gezegd ligt van de generaal.
De Kapel

General Lee
Daarna naar het hotel en verder rustig aan gedaan.

Zondag 27 oktober Kentucky, va - Washington dc

Vandaag was het plan een bezoek te brengen aan Arlington begraafplaats en het huis van Generaal Lee. Nou dat hebben we geweten; eerst namen we dacht ik de verkeerde afslag en vervolgens waren alle straten afgesloten omdat  er een of andere hardloopwedstrijd was. We beleven maar rondjes rijden en kwamen er echt niet meer uit, op een gegeven moment zijn we gestopt en hebben aan een agent gevraagd hoe we bij de begraafplaats konden komen. Niet dus, vandaag was alles afgezet en niet te bereiken. Dan maar plannen wijzigen en naar Mount Vernon, de voormalige woning van President George Washington. Dat had denk ik heel amerika ook bedacht, het was loeidruk. We zijn het terrein op geweest maar in het huis was niet te doen, je moest zeker een uur wachten, ja duhhhh.
Mount Vernon
Daarna naar het hotel, midden in Washington, zo ongeveer tegenover het Capitool. Mooi hotel kamers zijn klein maar wel luxe.

Tot zover, de groeten van ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten