vrijdag 25 oktober 2013

Op naar de whiskey, country en nog meer.

Dinsdag 22 oktober Memphis - Lynchburg

Vandaag onderweg naar de Jack Daniels stokerij, alhoewel we beiden geen whiskey drinken leek het ons toch wel interessant.
Er was een rondleiding en we konden meteen aansluiten, een oud medewerker was onze gids en hij kon smakelijk vertellen, binnen mocht je geen foto's maken maar de stokerij is nog in vol bedrijf.
Hier maken ze de charcoal waar ze de whiskey door laten lopen

Een opslagtank
Het was heel leuk om te doen, dit is trouwens een drooggelegd gebied, ze mogen er geen alcohol verkopen, daarom verkopen ze in de gift-shop alleen de flessen, de whiskey krijg je gratis :)

Woensdag 23 oktober Lynchburg - Nashville

Al een aantal malen in Nashville geweest maar het blijft leuk. Dit jaar geen Opry voor ons maar we wilden wel een rondleiding achter de schermen doen, daarover later meer.

Als eerst besloten we het huis van oud-president Andrew Jackson te bezoeken, het heet de Hermitage. Er was een museum en een rondleiding door het huis, het blijkt dus dat die man gewoon 120 slaven had. Het zag er allemaal mooi uit en de verhalen waren leuk om te horen.
Bij elke bezienswaardigheid stonden schoolkinderen een verhaaltje te vertellen, knap hoor en het was nog best koud ook.
Kinderen in klederdracht

De Hermitage
Daarna reden we naar de Grand Ole Opry om kaarten te bestellen voor de rondleiding, dit was op internet niet gelukt. Daar aangekomen bleek er plaats op de volgende tour over 10 minuten, dan maar meteen doen dus. Het was leuk, overal hingen ook schermen waar Blake Shelton uitleg gaf over hoe het daar werkt. Leuk om ook eens achter de schermen te kunnen kijken.


Daarna was het tijd in te checkten in Het Gaylord hotel, ik wilde al heel lang hier een keer logeren, nou dat viel tegen zeg. We moesten al een half uur wachten voordat we ingechecked waren en voordat we bij de kamer waren hadden we al een marathon gelopen pff. De kamer was niks bijzonders voor dat geld kan ik twee nachten in een ander hotel slapen maar ja dat weten we nu voor de volgende keer.

Donderdag 23 oktober

Vandaag wat geshopt en een bezoek gebracht aan de Country Hall of Fame, we waren hier drie jaar geleden ook al maar nu was er een tentoonstelling over Reba en dat leek ons wel leuk. Het hele museum was volgens ons anders ingericht en de tentoonstelling over Reba was heel klein, jammer hoor.
Daarna nog even door het winkelcentrum Opry Mills lopen en dan lekker plat.

Gitaar van Garth Brooks

Vandaag Vrijdag 24 oktober Nashville - Charleston wv

Een hele lange dag in de auto, dit was niet zo gepland maar omdat we nog wat tijd in Washington willen hebben we twee stops geschrapt. Verder weinig gebeurd.

Tot de volgende keer, de groeten van ons.

1 opmerking:

  1. Leuk om weer te lezen. geniet er van de laatste dagen! Gr

    BeantwoordenVerwijderen